Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fehérboros csirkemáj zellerpürével recept

Fehérboros csirkemáj zellerpürével
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Csirkemájhoz:

    • 50 dkg csirkemáj
    • 2 db vöröshagyma
    • 1,5 dl fehérbor
    • só (ízlés szerint)
    • őrölt fehér bors (ízlés szerint)
    • 1 tk ételízesítő
    • 1 tk majoránna
    • 1 kk kakukkfű
    • 2 csipet őrölt szerecsendió
    • 5 dkg vaj
    • 1 ek olaj

    Zellerpüré:

    • 1 nagy zeller (vagy két kisebb)
    • 10 dkg vaj
    • őrölt fehérbors

    Elkészítése:

    A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A csirkemájat mossuk meg, majd alaposan csepegtessük le.

    Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.

    Amikor a hagyma már üvegesre párolódott, adjuk hozzá a csirkemájat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, majd forgassuk alaposan össze.

    Ezután pároljuk pár percig, majd öntsük fel a borral, résnyire fedjük le a serpenyőt és főzzük 10-15 percig, hogy a máj átsüljön, és a szaftja kissé besűrűsödjön (arra figyeljünk, nehogy túl sokáig süssük, mert a máj megkeményedik).

    Az elkészült májat tálalásig tartsuk melegen.

    A zellert pucoljuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra. Ezután öntsük fel annyi enyhén sós vízzel hogy ellepje, majd főzzük puhára. Amikor puhára főtt szűrjük le.

    A leszűrt zellerhez adjuk hozzá a felkockázott puha vajat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd keverjük jó simára, habosra.

    Tipp:

    Tálaláskor kanalazzuk a tányérra a zellerpürét, helyezzük rá a csirkemájat, locsoljuk meg a szafttal, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint kínálhatunk hozzá, salátát, uborkát, savanyúságot.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá