Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Palacsintaágyon sült, fehérboros-körtés csirke recept

Palacsintaágyon sült, fehérboros-körtés csirke
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Palacsinta:

    • 25 dkg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk só
    • 2 dl tej
    • kb 1,5-2 dl szódavíz
    • olvasztott vaj a sütéshez

    Továbbá:

    • 50 dkg csirkemell
    • 3-4 db keményebb körte
    • 4 dl fehérbor (félédes)
    • 1 csillagánizs
    • 3-4 db szegfűszeg
    • só, bors

    Besamel:

    • 2 ek vaj
    • 2 ek liszt
    • 4 dl tej
    • 125 g camembert
    • só, bors, őrölt szerecsendió

    Elkészítése:

    A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük, majd 30 percre hűtőbe tesszük. Azután felforrósított, vajjal kikent serpenyőben kisütjük a palacsintákat.

    A körtét miután meghámoztuk, kétfelé vágjuk és eltávolítjuk a magházukat. Egy lábasba beleöntjük a bort, hozzáadjuk a csillagánizst és a szegfűszeget, majd beletesszük a körtét és félpuhára főzzük.

    A csirkemellet ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben kevés olajon a hús mindkét oldalát megpirítjuk, azután hozzáöntünk kb 1 dl bort, amiben főztük a körtét és puhára pároljuk.

    A besamelhez a vajat felforrósítjuk, hozzákeverjük a lisztet és aranyszínűre pirítjuk, majd állandó keverés mellett hozzáöntjük a tejet. Ha a mártás besűrűsödött, belekeverjük a feldarabolt sajtot és sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.

    Összeállítás: 1-1 palacsintát egymásra fektetünk és egy pizzavágóval kb 2 cm széles csíkokra vágjuk, majd az így kapott palacsintacsíkokat feltekerjük.

    Egy hőálló edényt kivajazunk, majd a feltekert palacsintacsigákat szorosan egymás mellé helyezzük. Rákanalazzuk a mártás felét, majd ráfektetjük a hússzeleteket, azután a felszeletelt körtét. Végül ráöntjük a megmaradt mártást és 200 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük.

    Kb 20 perc alatt készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá