Palacsintaágyon sült, fehérboros-körtés csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Palacsinta:

  • 25 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 tk só
  • 2 dl tej
  • kb 1,5-2 dl szódavíz
  • olvasztott vaj a sütéshez

Továbbá:

  • 50 dkg csirkemell
  • 3-4 db keményebb körte
  • 4 dl fehérbor (félédes)
  • 1 csillagánizs
  • 3-4 db szegfűszeg
  • só, bors

Besamel:

  • 2 ek vaj
  • 2 ek liszt
  • 4 dl tej
  • 125 g camembert
  • só, bors, őrölt szerecsendió

Elkészítése:

A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük, majd 30 percre hűtőbe tesszük. Azután felforrósított, vajjal kikent serpenyőben kisütjük a palacsintákat.

A körtét miután meghámoztuk, kétfelé vágjuk és eltávolítjuk a magházukat. Egy lábasba beleöntjük a bort, hozzáadjuk a csillagánizst és a szegfűszeget, majd beletesszük a körtét és félpuhára főzzük.

A csirkemellet ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben kevés olajon a hús mindkét oldalát megpirítjuk, azután hozzáöntünk kb 1 dl bort, amiben főztük a körtét és puhára pároljuk.

A besamelhez a vajat felforrósítjuk, hozzákeverjük a lisztet és aranyszínűre pirítjuk, majd állandó keverés mellett hozzáöntjük a tejet. Ha a mártás besűrűsödött, belekeverjük a feldarabolt sajtot és sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.

Összeállítás: 1-1 palacsintát egymásra fektetünk és egy pizzavágóval kb 2 cm széles csíkokra vágjuk, majd az így kapott palacsintacsíkokat feltekerjük.

Egy hőálló edényt kivajazunk, majd a feltekert palacsintacsigákat szorosan egymás mellé helyezzük. Rákanalazzuk a mártás felét, majd ráfektetjük a hússzeleteket, azután a felszeletelt körtét. Végül ráöntjük a megmaradt mártást és 200 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük.

Kb 20 perc alatt készre sütjük.