Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fűszeres sült csirke, sárgarépás sült rizzsel recept

Fűszeres sült csirke, sárgarépás sült rizzsel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 db csirkeszárny
    • 4 db alsócomb
    • 1 bögre rizs
    • 2 bögre víz
    • 1 kisebb szál sárgarépa
    • só, bors
    • 1 teáskanál szárnyas füvészkerték
    • 4 evőkanál (olíva)olaj
    • 1 kisebb fej vöröshagyma

    Elkészítése:

    A húsokat befűszerezzük sóval, borssal és a csirkefűszerrel, majd állni hagyjuk.

    A rizs folyó vízben megmossuk és lecsepegtetjük. A répát lereszeljük, a hagymát kockára vágjuk.

    Az olajat felforrósítjuk, majd belerakjuk a húsokat és fedő alatt puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük.

    A riszt a forró olajon megpirítjuk, majd rádobjuk a hagymát, megpároljuk és végül beleszórjuk a reszelt sárgarépát és összekeverjük. Felöntjük 2 bögre vízzel ízesítjük sóval, borssal fedő alatt addig főzzük lassú tűzön kevergetés nélkül, amíg teljesen elfőtte a vizet. Lefedve állni hagyjuk, hogy rizs felszívja a maradék vizet és megdagadjon, pörgős legyen.

    Ha minden elkészült, együtt tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá