Fűszeres sült csirke, sárgarépás sült rizzsel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 db csirkeszárny
  • 4 db alsócomb
  • 1 bögre rizs
  • 2 bögre víz
  • 1 kisebb szál sárgarépa
  • só, bors
  • 1 teáskanál szárnyas füvészkerték
  • 4 evőkanál (olíva)olaj
  • 1 kisebb fej vöröshagyma

Elkészítése:

A húsokat befűszerezzük sóval, borssal és a csirkefűszerrel, majd állni hagyjuk.

A rizs folyó vízben megmossuk és lecsepegtetjük. A répát lereszeljük, a hagymát kockára vágjuk.

Az olajat felforrósítjuk, majd belerakjuk a húsokat és fedő alatt puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük.

A riszt a forró olajon megpirítjuk, majd rádobjuk a hagymát, megpároljuk és végül beleszórjuk a reszelt sárgarépát és összekeverjük. Felöntjük 2 bögre vízzel ízesítjük sóval, borssal fedő alatt addig főzzük lassú tűzön kevergetés nélkül, amíg teljesen elfőtte a vizet. Lefedve állni hagyjuk, hogy rizs felszívja a maradék vizet és megdagadjon, pörgős legyen.

Ha minden elkészült, együtt tálaljuk.