Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült csirke gombamártással recept

Sült csirke gombamártással
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 800-1000 g csirkemell filé
    • 300 g gomba
    • 2-3 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma vagy fokhagymapor
    • 200-250 ml tejföl
    • 200 ml tyúkhúsleves alaplé
    • kevés olaj
    • 1,5-2 ek liszt
    • 1 ek étkezési keményítő
    • bors
    • pirospaprika
    • petrezselyemzöld
    • reszelt sajt

    Elkészítése:

    A megmosott csirkemelleket kb egyforma vastagságúra vágjuk.

    Egy tálban a lisztet sózzuk, borsozzuk és egy pici pirospaprikával ízesítjük, majd ebbe a keverékbe beleforgatjuk a hússzeleteket.

    A megforgatott húst egy serpenyőben, olajon hirtelen mindkét oldalára kérget sütünk, majd egy sütőedénybe vagy tepsibe szedjük.

    A hagymát, a fokhagymát és a gombát apróra vágjuk és ugyanabban a serpenyőben sütjük közepes lángon. Ezután sózzuk, fűszerezzük, majd lassan kevdergetve együtt főzzük. A lángot leljebb véve ráöntjük a tejfölt, majd a tyúkhús alaplevet is. Kevergetve közepes lángon főzzük még együtt.

    Közben a keményitőt elkeverjük egy kis vízzel vagy a gomba levéből egy kanálnyi szószt és abban keverjük el a keményítőt. Hozzáadjuk a mártáshoz, összekeverjük. Bőven megszórjuk petrezselyemzölddel, majd levesszük a tűzről.

    Ha nem szeretnénk hogy a megsűlt csirkehús kihűljön ameddig készül a mártás, melegen tarthatjuk a sütőben alacsony hőfokon.

    A mártást a tepsibe sorakoztatott csirkére öntjük, majd a tetejét bőven megszórjuk reszelt sajttal és 175 fokra előmelegített sütőben sütjük 35-45 percig (amíg a sajt szépen el nem olvad a tetején).

    Tálalhatjuk rizzsel vaqy tésztával is. Én ezúttal édesburgonya pürével kínáltam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá