Szalonnás csirkemáj sütőtök tócsnival

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • kb 15 dkg húsos szalonna
  • só, bors, pirospaprika
  • 2 ek kacsazsír

Sütőtök tócsni:

  • kb 40 dkg sütőtök (pucolt mennyiség)
  • 1 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • liszt
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

A felkockázott szalonnát a zsírjára sütjük, majd egy szűrőkanállal kiszedjük és félretesszük.

A visszamaradt zsíradékhoz hozzáadjuk a kacsazsírt, majd megfonnyasztjuk benne a felaprított hagymát. Azután hozzáadjuk a felcsíkozott májat, megszórjuk kevés pirospaprikával és jól átpirítjuk.

Ha a máj megsült, összeforgatjuk félretett szalonnával és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A tököt nagylyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a tojást, a zúzott fokhagymát, ízesítjük, majd annyi lisztet keverünk hozzá, hogy közepesen lágy masszát kapjunk.

Kb 30 percig pihentetjük, majd a masszából egy evőkanállal halmokat rakunk a forró olajba, amit szétlapítunk és mindkét odalát ropogósra sütünk.