Serpenyős, mustáros csirkecomb recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 egész csirkecomb
- só, bors ízlés szerint
- 2 kk kakukkfű
- 10 dkg húsos, füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl fehérbor
- 1 dl víz
- 2 ek mustár (esetleg használhatunk hozzá mézes mustárt is)
- 2 kk mustár
- 2 dl tejföl
- fél csokor aprított petrezselyemzöld
Elkészítése:
A húsokat megmossuk, megszárítjuk és megtisztítjuk. A húsokat félretesszük.
A húsok mindkét oldalát megszórjuk sóval, borssal és megkenjük mustárral, majd félretesszük.
A szalonnát csíkokra vágjuk, kivesszük a pörcöt. A visszamaradt zsiradékon félig megdinszteljük a megtisztított és apróra vágott vöröshagymát, félidőben hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a kakukkfüvet, majd ha megpirult kivesszük és a szalonnához adjuk.
A maradék zsiradékon, nagy lángon megpirítjuk a húsok mindkét oldalát. Kivesszük és félretesszük.
A serpenyőben maradt pörzsanyagra öntjük a bort óvatosan (VIGYÁZAT PEZSEGNI ÉS FRÖCSKÖLNI FOG!) és elpárologtatjuk belőle az alkoholt. Ekkor visszatesszük a szallonát, a hagymát, majd a húsokat rátesszük.
Lefedjük fedővel és kis lángon kezdjük főzni. Időnként ránézünk és aláöntjük a vizet részletekben. Keverni nem kell, vagy csak óvatosan!
Kb 35-40 perc alatt puhára pároljuk a combokat. Akkor jó, ha a kés könnyen belemegy.
Ekkor a húsokat kivesszük. A tejfölbe belekeverünk 2 kk mustárt és a hagymás-szalonnás keverékhez adjuk és pár perc alatt összeforrlajuk az egészet. Ha nagyon sűrű lenne, akkor kevés vízzel higíthatjuk.
Visszatesszük a húsokat és megszórjuk aprított petrezselyemmel. Ízlés szerinti körettel tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









