Serpenyős, mustáros csirkecomb

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 egész csirkecomb
  • só, bors ízlés szerint
  • 2 kk kakukkfű
  • 10 dkg húsos, füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl fehérbor
  • 1 dl víz
  • 2 ek mustár (esetleg használhatunk hozzá mézes mustárt is)
  • 2 kk mustár
  • 2 dl tejföl
  • fél csokor aprított petrezselyemzöld

Elkészítése:

A húsokat megmossuk, megszárítjuk és megtisztítjuk. A húsokat félretesszük.

A húsok mindkét oldalát megszórjuk sóval, borssal és megkenjük mustárral, majd félretesszük.

A szalonnát csíkokra vágjuk, kivesszük a pörcöt. A visszamaradt zsiradékon félig megdinszteljük a megtisztított és apróra vágott vöröshagymát, félidőben hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a kakukkfüvet, majd ha megpirult kivesszük és a szalonnához adjuk.

A maradék zsiradékon, nagy lángon megpirítjuk a húsok mindkét oldalát. Kivesszük és félretesszük.

A serpenyőben maradt pörzsanyagra öntjük a bort óvatosan (VIGYÁZAT PEZSEGNI ÉS FRÖCSKÖLNI FOG!) és elpárologtatjuk belőle az alkoholt. Ekkor visszatesszük a szallonát, a hagymát, majd a húsokat rátesszük.

Lefedjük fedővel és kis lángon kezdjük főzni. Időnként ránézünk és aláöntjük a vizet részletekben. Keverni nem kell, vagy csak óvatosan!

Kb 35-40 perc alatt puhára pároljuk a combokat. Akkor jó, ha a kés könnyen belemegy.

Ekkor a húsokat kivesszük. A tejfölbe belekeverünk 2 kk mustárt és a hagymás-szalonnás keverékhez adjuk és pár perc alatt összeforrlajuk az egészet. Ha nagyon sűrű lenne, akkor kevés vízzel higíthatjuk.

Visszatesszük a húsokat és megszórjuk aprított petrezselyemmel. Ízlés szerinti körettel tálaljuk.