Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ropogós csirkesült recept

Ropogós csirkesült
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 alsó csirkecomb
    • 2 felső csirkecomb
    • 4 csirkeszárny
    • 2 dl rizs
    • 4 dl víz
    • 1 nagyobb szál sárgarépa
    • só, bors
    • 1 csomag zöldspárga
    • 1 szelet kenyér
    • 1 csomag kapor
    • 1-1- csipet koriandermag és mustármag
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 2 evőkanál olaj
    • 1 kávéskanál szárított bazsalikom
    • 5 szem egész bors

    Elkészítése:

    A húsokat alaposan befűszerezzük sóval, borssal és bazsalikommal.

    Az olajat felforrósítjuk és belerakjuk a húsokat és kérget sütünk rá, majd lassú tűzön puhára pároljuk kevés vizet aláöntve. Amikor megpuhultak a húsok, akkor zsírjára sütjük és megpirítjuk ropogósra.

    A rizs megmossuk, kevés olajat felforrósítunk és ráöntjük a lecsepegtetett rizst és megpiritjük. Rádobjuk a kockára vágott hagymát és a hámozott, darabolt sárgarépát. Együtt tovább pároljuk, majd sózzuk, borsozzuk és felöntjük a meleg vízzel és lassú tűzön puhára főzzük.

    Fedő alatt állni hagyjuk, hogy a rizsszemek kipattogjanak és pörgős legyen a rizs.

    A savanyítottzöld spárgát olajjal kikent grill serpenyőben meggrillezzük.

    A spárga savanyítása hasonló a kovászos uborkához: egy nagy üveg aljába tesszükk a kaprot, a koriandert, a mustármagot, a fokhagymát és párszem egész borsot. A megmosott spárgákat sorba rakjuk az üvegbe és felöntjük sós vízzel. Egy szelet kenyérrel befedjük a tetejét és 4 napig meleg helyen savanyítjuk.

    Kiszedjük az üvegből, ráöntjük a levét és hűtőben tároljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá