Ropogós csirkesült

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 alsó csirkecomb
  • 2 felső csirkecomb
  • 4 csirkeszárny
  • 2 dl rizs
  • 4 dl víz
  • 1 nagyobb szál sárgarépa
  • só, bors
  • 1 csomag zöldspárga
  • 1 szelet kenyér
  • 1 csomag kapor
  • 1-1- csipet koriandermag és mustármag
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál szárított bazsalikom
  • 5 szem egész bors

Elkészítése:

A húsokat alaposan befűszerezzük sóval, borssal és bazsalikommal.

Az olajat felforrósítjuk és belerakjuk a húsokat és kérget sütünk rá, majd lassú tűzön puhára pároljuk kevés vizet aláöntve. Amikor megpuhultak a húsok, akkor zsírjára sütjük és megpirítjuk ropogósra.

A rizs megmossuk, kevés olajat felforrósítunk és ráöntjük a lecsepegtetett rizst és megpiritjük. Rádobjuk a kockára vágott hagymát és a hámozott, darabolt sárgarépát. Együtt tovább pároljuk, majd sózzuk, borsozzuk és felöntjük a meleg vízzel és lassú tűzön puhára főzzük.

Fedő alatt állni hagyjuk, hogy a rizsszemek kipattogjanak és pörgős legyen a rizs.

A savanyítottzöld spárgát olajjal kikent grill serpenyőben meggrillezzük.

A spárga savanyítása hasonló a kovászos uborkához: egy nagy üveg aljába tesszükk a kaprot, a koriandert, a mustármagot, a fokhagymát és párszem egész borsot. A megmosott spárgákat sorba rakjuk az üvegbe és felöntjük sós vízzel. Egy szelet kenyérrel befedjük a tetejét és 4 napig meleg helyen savanyítjuk.

Kiszedjük az üvegből, ráöntjük a levét és hűtőben tároljuk.