Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pulykaragu kelbimbós knédlivel recept

Pulykaragu kelbimbós knédlivel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg pulykamell
    • 2 dl főzőtejszín
    • 20 cm póréhagyma halványzöld része
    • 15 dkg gomba
    • 5 dkg vaj
    • 1 ek majoránna
    • 2 dl száraz fehérbor
    • só, bors
    • 3 szem kisebb, főtt sárga burgonya
    • 3 dkg vaj
    • 6-7 ek finomliszt
    • 8-10 db félig előfőzött kelbimbó
    • 2 dkg reszelt parmezán

    Elkészítése:

    A felforrósított vajon hirtelen átpirítjuk minden oldalról a kockára vágott pulykahúst. Felöntjük a borral, fűszerezzük és puhára pároljuk (még maradjon leve). Hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát, karikára vágott póréhagymát és készre főzzük pár perc alatt.

    Kevés lével elkeverjük a tejszínt, hozzáöntjük a raguhoz és folyton keverve felforraljuk. Megszórjuk friss majoránnával, lefedjük és tálalásig pihentetjük.

    Elkészítjük a gombócokat: lereszeljük a krumplit, összegyúrjuk a liszttel és a vajjal, majd ízesítjük sóval és curryvel. A masszából kisebb gombócokat formálunk és a tenyerünk között ellapítjuk, megszórjuk parmezánnal és belecsomagoljuk a kelbimbókat egyenként.

    Meghempergetjük a gombócokat a lisztben, majd forró, sós vízben puhára főzzük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá