Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mexikói sörös-babos pulykaragu recept

Mexikói sörös-babos pulykaragu
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 500 g pulykamellfilé
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 4 evőkanál olaj
    • 2,5 dl kukorica sör
    • 1 evőkanál sűrített paradicsomkrém
    • 1 doboz vörösbab konzerv
    • 1 doboz kukorica konzerv
    • 1 lime
    • 1 kávéskanál keserű kakaópor
    • só, őrölt fekete bors

    Tálaláshoz:

    • párolt rizs
    • tortilla lap
    • tortilla chips
    • petrezselyemzöld

    Elkészítése:

    A húst vékony csíkokra felvágjuk, majd sóval, borssal ízesítjük.

    Egy serpenyőben olajat forrósítunk, majd rádobjuk a húst és erős tűzön kevergetve, kissé elősütjük. Ez után mérsékeljük a serpenyő alatt a tüzet és a fokhagyma gerezdeket rányomjuk a húsra. Kevergetve addig sütjük, amíg elkezdjük érezni a sülő hagyma illatát kb 5-6 perc.

    Ekkor hozzá öntjük a sört és lefedve 10 percig pároljuk az ételt. Közben kinyitjuk a konzerveket, leöntjük róluk a levet, átöblítjük, a lime levét kifacsarjuk, a chili paprikát nagyon apróra felvágjuk.

    A húshoz adjuk a babot, a kukoricát, a lime levét, a chili paprikát, a sűrített paradicsomot és a kakaóport. Ha szükséges, utánaízesítjük a ragut még sóval és borssal.

    Lefedjük és még 15 percet főzzük az ételt. Tálaláskor meghintjük a ragut vágott petrezselyemzölddel és forrón tálaljuk.

    Párolt rizst és vagy tortilla lapot kínálunk mellé.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá