Mexikói csirkemell csíkok recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 csirkemellfilé
- 2 ek zsír
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 2 fej lila hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 ek sűrített paradicsom
- 2 vörösbab konzerv
- 1 csemege kukorica konzerv
- 1 kk őrölt csili
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
Elkészítése:
Először is felkockázom a szalonnát, majd megpirítom.
Ezután hozzáadom a nagyobb kockákra vágott vörös és lila hagymát. Megpárolom, majd beleteszem az áttört fokhagymát és a csíkokra vágott húst. Sózom és borsozom ízlés szerint, majd addig pirítom a húst, amíg teljesen kifehéredik.
Ezután beleöntöm a sűrített paradicsomot, majd hozzáadom a lecsepegtetett babot és kukoricát. Megszórom egy kis őrölt csilivel, majd az egészet alaposan összeforralom.
Végül készre főzött tésztával tálalom.
Tipp:
Gyakran előfordul, hogy időhiányban szenvedünk, ugyanakkor vágyunk egy ízletes és tápláló ételre. Ha a csípős és könnyen elkészíthető fogások rajongója vagy, akkor ez a csirkemell recept remek választást jelent. Csirkemellből pillanatok alatt készíthetsz változatos ételeket mindössze 30 perc alatt, amelyek egyszerre laktatóak és pikáns ízekkel töltenek meg.
A mexikói csirkemell csíkok kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 14 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 3 g