Hozzávalók:
Tálaláshoz:
Elkészítése:
A húst vékony csíkokra felvágjuk, majd sóval, borssal ízesítjük.
Egy serpenyőben olajat forrósítunk, majd rádobjuk a húst és erős tűzön kevergetve, kissé elősütjük. Ez után mérsékeljük a serpenyő alatt a tüzet és a fokhagyma gerezdeket rányomjuk a húsra. Kevergetve addig sütjük, amíg elkezdjük érezni a sülő hagyma illatát kb 5-6 perc.
Ekkor hozzá öntjük a sört és lefedve 10 percig pároljuk az ételt. Közben kinyitjuk a konzerveket, leöntjük róluk a levet, átöblítjük, a lime levét kifacsarjuk, a chili paprikát nagyon apróra felvágjuk.
A húshoz adjuk a babot, a kukoricát, a lime levét, a chili paprikát, a sűrített paradicsomot és a kakaóport. Ha szükséges, utánaízesítjük a ragut még sóval és borssal.
Lefedjük és még 15 percet főzzük az ételt. Tálaláskor meghintjük a ragut vágott petrezselyemzölddel és forrón tálaljuk.
Párolt rizst és vagy tortilla lapot kínálunk mellé.