Mexikói sörös-babos pulykaragu

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 500 g pulykamellfilé
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 2,5 dl kukorica sör
  • 1 evőkanál sűrített paradicsomkrém
  • 1 doboz vörösbab konzerv
  • 1 doboz kukorica konzerv
  • 1 lime
  • 1 kávéskanál keserű kakaópor
  • só, őrölt fekete bors

Tálaláshoz:

  • párolt rizs
  • tortilla lap
  • tortilla chips
  • petrezselyemzöld

Elkészítése:

A húst vékony csíkokra felvágjuk, majd sóval, borssal ízesítjük.

Egy serpenyőben olajat forrósítunk, majd rádobjuk a húst és erős tűzön kevergetve, kissé elősütjük. Ez után mérsékeljük a serpenyő alatt a tüzet és a fokhagyma gerezdeket rányomjuk a húsra. Kevergetve addig sütjük, amíg elkezdjük érezni a sülő hagyma illatát kb 5-6 perc.

Ekkor hozzá öntjük a sört és lefedve 10 percig pároljuk az ételt. Közben kinyitjuk a konzerveket, leöntjük róluk a levet, átöblítjük, a lime levét kifacsarjuk, a chili paprikát nagyon apróra felvágjuk.

A húshoz adjuk a babot, a kukoricát, a lime levét, a chili paprikát, a sűrített paradicsomot és a kakaóport. Ha szükséges, utánaízesítjük a ragut még sóval és borssal.

Lefedjük és még 15 percet főzzük az ételt. Tálaláskor meghintjük a ragut vágott petrezselyemzölddel és forrón tálaljuk.

Párolt rizst és vagy tortilla lapot kínálunk mellé.