Pulykaragu kelbimbós knédlivel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Pulykaragu kelbimbós knédlivel

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell
  • 2 dl főzőtejszín
  • 20 cm póréhagyma halványzöld része
  • 15 dkg gomba
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek majoránna
  • 2 dl száraz fehérbor
  • só, bors
  • 3 szem kisebb, főtt sárga burgonya
  • 3 dkg vaj
  • 6-7 ek finomliszt
  • 8-10 db félig előfőzött kelbimbó
  • 2 dkg reszelt parmezán

Elkészítése:

A felforrósított vajon hirtelen átpirítjuk minden oldalról a kockára vágott pulykahúst. Felöntjük a borral, fűszerezzük és puhára pároljuk (még maradjon leve). Hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát, karikára vágott póréhagymát és készre főzzük pár perc alatt.

Kevés lével elkeverjük a tejszínt, hozzáöntjük a raguhoz és folyton keverve felforraljuk. Megszórjuk friss majoránnával, lefedjük és tálalásig pihentetjük.

Elkészítjük a gombócokat: lereszeljük a krumplit, összegyúrjuk a liszttel és a vajjal, majd ízesítjük sóval és curryvel. A masszából kisebb gombócokat formálunk és a tenyerünk között ellapítjuk, megszórjuk parmezánnal és belecsomagoljuk a kelbimbókat egyenként.

Meghempergetjük a gombócokat a lisztben, majd forró, sós vízben puhára főzzük.