Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pulykahúsos-baconos rakott kel recept

Pulykahúsos-baconos rakott kel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 fej kelkáposzta (80-90 dkg)
  • 30 dkg pulykamell
  • 2-3 szelet bacon
  • 1 kis pohár (1 dl) barna rizs vagy jázmin rizs
  • 2 dl tejföl
  • 1 kisebb darab póréhagyma
  • néhány szelet paprika
  • 8-10 koktél paradicsom
  • só, őrölt kömény, majoránna, őrölt bors
  • diónyi vaj
  • 1 ek étolaj

Elkészítése:

A káposztát felszeljük és sós, majoránnás, őrölt köményes vízben 5-6 percig főzzük.

A rizst előfőzzük. Nekem most maradék jázmin rizsem volt,de általában barna rizst szoktam használni.

A húst megmossuk, majd felkockázzuk és hagyjuk lecsepegni.

Közben bekapcsoljuk a sütőt.

A póréhagymát karikákra vágjuk, a paprikát felszeleteljük, majd az olajon megdinszteljük és rátesszük a húst, fűszerezzük sóval, borssal, beletesszük a koktél paradicsomokat és 2-3 percig pároljuk.

Egy jénai vagy kerámia tálat kivajazunk, majd aljára tesszük a káposzta felét, ráterítjük a rizst, a hús darabkákat, a paradicsomot elrendezzük rajta, majd a káposzta másik felével beborítjuk.

A tetejére tesszük a tejfölt és az apró kockákra vágott bacont és 180 fokos sütőbe tesszük és készre sütjük (sütési idő kb 20 perc).

Tálaláskor tejföllel kínáljuk.

Jó étvágyat!

Tipp:

A maradékok felhasználására is kiváló a rakott kel, sült hússal, maradék rizzsel is elkészíthető. Rizs helyett használhatunk előre megfőzött árpagyöngyöt.

Hozzáadom a receptfüzethez

Őket is nézd meg!

Szólj hozzá