Hozzávalók:
Elkészítése:
A káposztát felszeljük és sós, majoránnás, őrölt köményes vízben 5-6 percig főzzük.
A rizst előfőzzük. Nekem most maradék jázmin rizsem volt,de általában barna rizst szoktam használni.
A húst megmossuk, majd felkockázzuk és hagyjuk lecsepegni.
Közben bekapcsoljuk a sütőt.
A póréhagymát karikákra vágjuk, a paprikát felszeleteljük, majd az olajon megdinszteljük és rátesszük a húst, fűszerezzük sóval, borssal, beletesszük a koktél paradicsomokat és 2-3 percig pároljuk.
Egy jénai vagy kerámia tálat kivajazunk, majd aljára tesszük a káposzta felét, ráterítjük a rizst, a hús darabkákat, a paradicsomot elrendezzük rajta, majd a káposzta másik felével beborítjuk.
A tetejére tesszük a tejfölt és az apró kockákra vágott bacont és 180 fokos sütőbe tesszük és készre sütjük (sütési idő kb 20 perc).
Tálaláskor tejföllel kínáljuk.
Jó étvágyat!
A maradékok felhasználására is kiváló a rakott kel, sült hússal, maradék rizzsel is elkészíthető. Rizs helyett használhatunk előre megfőzött árpagyöngyöt.