Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott kel recept

Rakott kel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 nagy fej kelkáposzta
    • 500 g sertés darálthús
    • 300 g (füstölt) sajt
    • 800+400 g tejföl
    • 200 g (jázmin) rizs
    • 3 közepes fej vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 140 g sűrített paradicsom
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • vegeta, só, bors
    • 1 ek majoránna
    • 2 kk őrölt kömény
    • 6 db babérlevél
    • 2 ek zsír
    • 2 ek olaj
    • zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    A káposztát megmossuk, leveleire szedjük, majd egy nagy edénybe tesszük. Sózzuk, borsozzuk, vegatát és babérlevelet adunk hozzá, majd kb 10 percig főzzük.

    2 ek olajon megfuttatjuk a rizst, majd felöntjük 3 dl vegetás vízzel és addig pároljuk, amíg elfövi a vizet. Fedővel letakarjuk és félretesszük. Ekkor még kicsit kemény, de mire megsül tökéletes lesz.

    A vörös és fokhagymát meghámozzuk és felaprítjuk. A zsírt felforrósítjuk, majd elkezdjük rajta dinsztelni a hagymákat. Rátesszük a húst és fehéredésig sütjük. Közben ízesítjük sóval, borssal, vegetával, köménnyel, majoránnával, apróra vágott petrezselyemmel. Hozzáadjuk a paradicsomot és felöntjük kb 0,5 dl vízzel, majd jól összekeverjük és készre főzzük. Ha szükséges, akkor főzés közben pótoljuk az elpárolgott vizet. Amint elkészült, akkor hozzákeverjük a rizst is.

    A tepsit vagy jénait kizsírozzuk és zsemlemorzsával megszórjuk, majd belerétegezzük az ételt. Alulra kelkáposzta levél kerül, erre tejföl, majd húsos-rizses ragu, reszelt sajt, ismét kelkáposzta, reszelt sajt és tejföl jó vastagon. A tejfölt direkt nem ízesítem semmivel, mivel jól kiegészítik egymást a fűszeres és a natúr, savanykás ízek.

    180 fokon sütjük kb 1 órán át.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá