Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pulykahúsos lencseragu recept

Pulykahúsos lencseragu
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 400 g pulykamell
    • 250 g lencse
    • egy szál sárgarépa
    • egy kis fej vöröshagyma
    • olaj
    • 2 babérlevél
    • 1-2 teáskanál mustár
    • 2-3 evőkanál tejföl
    • só, bors ízlés szerint
    • kevés víz

    Elkészítése:

    Egy közepes méretű edényben a felaprított vöröshagymát kevés olajon elkezdjük pirítani. Amikor üveges a hagyma a kockára vágott pulykamellet is hozzá adjuk, átforgatjuk és felöntjük egy kis vízzel.

    Beletesszük a babérlevelet, a felkockázott sárgarépát, sózzuk, borsozzuk. Amikor a hús kezd megpuhulni a babérlevelet kivesszük és hozzáadjuk a lencsét, majd kevés vízzel felöntjük.

    Ha az egész összefőtt, besűrűsödött és minden megpuhult, akkor ízlés szerint 1-2 teáskanál mustárt és 2-3 evőkanál tejfölt keverünk el a raguban, ezután készre főzzük és még melegen tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá