Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Polpetti arabbiata recept

Polpetti arabbiata
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 250 g pulykamellfilé vagy 350 g darált borjú vagy sertéshús
    • 2 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 3-4 evőkanál olívaolaj
    • 1 csokor friss bazsalikom
    • 1 bögre koktélparadicsom
    • 3 evőkanál sűrített paradicsom
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • ízlés szerint só, őrölt bors, szárított bazsalikom
    • kevés barnacukor

    Továbbá:

    • 1 csomag spagetti
    • 100 g reszelt parmezán

    Elkészítése:

    A húsokat leöblítjük, szárazra töröljük, majd ledaráljuk. Hozzáadjuk az egyik aprított hagymát, egy marék vágott friss bazsalikomot, a tojást és fűszerezzük a húst sóval, borssal és szárított bazsalikommal. Jól összekeverjük.

    Közben egy nagyobb lábosban elkezdjük kifőzni a spagettit, sós vízben. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és a húsból diónyi gombócokat formálunk.

    A forró olajban pirosra sütjük a húsgombócokat. Mikor kisültek, kivesszük egy tálba.

    A visszamaradó olajban lepirítjuk a másik aprított hagymát, a reszelt fokhagymát, majd hozzádobjuk a negyedelt koktélparadicsomokat, a maradék vágott bazsalikom leveleket, a sűrű paradicsomkrémet és a tészta főzővizéből egy csészényit, majd kevergetve felfőzzük.

    Ízesítjük a ragut, sóval, borssal, egy csipet cukorral és egy kevés, 2-3 kanál reszelt parmezánnal.

    Ha elkészült, ebbe forgatjuk bele a kisült húsgolyókat.

    Tálaláskor a spagettire halmozzuk a ragut, megszórjuk bőven parmezánnal és bazsalikommal díszítve, forrón tálaljuk az ételt.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá