Hozzávalók:
Továbbá:
Elkészítése:
A húsokat leöblítjük, szárazra töröljük, majd ledaráljuk. Hozzáadjuk az egyik aprított hagymát, egy marék vágott friss bazsalikomot, a tojást és fűszerezzük a húst sóval, borssal és szárított bazsalikommal. Jól összekeverjük.
Közben egy nagyobb lábosban elkezdjük kifőzni a spagettit, sós vízben. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és a húsból diónyi gombócokat formálunk.
A forró olajban pirosra sütjük a húsgombócokat. Mikor kisültek, kivesszük egy tálba.
A visszamaradó olajban lepirítjuk a másik aprított hagymát, a reszelt fokhagymát, majd hozzádobjuk a negyedelt koktélparadicsomokat, a maradék vágott bazsalikom leveleket, a sűrű paradicsomkrémet és a tészta főzővizéből egy csészényit, majd kevergetve felfőzzük.
Ízesítjük a ragut, sóval, borssal, egy csipet cukorral és egy kevés, 2-3 kanál reszelt parmezánnal.
Ha elkészült, ebbe forgatjuk bele a kisült húsgolyókat.
Tálaláskor a spagettire halmozzuk a ragut, megszórjuk bőven parmezánnal és bazsalikommal díszítve, forrón tálaljuk az ételt.