Polpetti arabbiata

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 250 g pulykamellfilé vagy 350 g darált borjú vagy sertéshús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3-4 evőkanál olívaolaj
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 1 bögre koktélparadicsom
  • 3 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 tojás
  • ízlés szerint só, őrölt bors, szárított bazsalikom
  • kevés barnacukor

Továbbá:

  • 1 csomag spagetti
  • 100 g reszelt parmezán

Elkészítése:

A húsokat leöblítjük, szárazra töröljük, majd ledaráljuk. Hozzáadjuk az egyik aprított hagymát, egy marék vágott friss bazsalikomot, a tojást és fűszerezzük a húst sóval, borssal és szárított bazsalikommal. Jól összekeverjük.

Közben egy nagyobb lábosban elkezdjük kifőzni a spagettit, sós vízben. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és a húsból diónyi gombócokat formálunk.

A forró olajban pirosra sütjük a húsgombócokat. Mikor kisültek, kivesszük egy tálba.

A visszamaradó olajban lepirítjuk a másik aprított hagymát, a reszelt fokhagymát, majd hozzádobjuk a negyedelt koktélparadicsomokat, a maradék vágott bazsalikom leveleket, a sűrű paradicsomkrémet és a tészta főzővizéből egy csészényit, majd kevergetve felfőzzük.

Ízesítjük a ragut, sóval, borssal, egy csipet cukorral és egy kevés, 2-3 kanál reszelt parmezánnal.

Ha elkészült, ebbe forgatjuk bele a kisült húsgolyókat.

Tálaláskor a spagettire halmozzuk a ragut, megszórjuk bőven parmezánnal és bazsalikommal díszítve, forrón tálaljuk az ételt.