Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Liba zúza pörkölt recept

Liba zúza pörkölt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg liba zúza
    • 4 fej vöröshagyma
    • 5-6 gerezd fokhagyma
    • 2 db paradicsom
    • 1 db paprika
    • 2 evőkanál pirospaprika
    • 2 teáskanál só
    • 2,5 evő kanál libazsír
    • 1 kiskanál köménymag ( opcionális)
    • 1 kis doboz arany fácán paradicsom sűrítmény
    • 2 dl barna sör
    • 50 dkg tarhonya
    • 1 evő kanál libazsír
    • 1 kis fej hagyma

    Elkészítése:

    A zúzát alaposan megtisztítjuk, megmossuk, majd mérettől függően 2-3 darabba vágjuk. A hagymákat apróra a paprikát, paradicsomot kis kockákra vágjuk.

    A zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymát, rátesszük a paradicsompürét és kissé lepirítjuk a pürét. Hozzáadjuk fokhagymát, paprikákat, paradicsomot és pár percig jól összepároljuk az egészet.

    Majd hozzáadjuk a feldarabolt zúzát. Jól átforgatjuk hagyjuk, hogy a zúza kiengedje saját levét és közben egy kicsit pörkölődjön a zúza hús.

    Meghintjük a pirospaprikával és sózzuk, addig pároljuk, míg a saját levét elfövi először ezután adjuk hozzá a barna sört adjunk hozzá kevés vizet kezdjük el lassan párolni fedő alatt előfordulhat, hogy többször zsírjára pirul de ez nem baj.

    Ilyenkor pótoljuk a folyadékot apránként a zúzához addig amíg teljesen nem puhul meg a zúza. A liba zúzának 2-3 óra főzés minimum kell , hogy omlós és puha legyen.

    A tarhonyához a hagymát kevés zsiradékon arany barnára pirítjuk. Majd a tarhonyát átpirítjuk a hagymán és felöntjük két és félszeres sós forró vízzel.

    Addig főzzük míg, a vizet elfövi, majd lefedjük, és 10-15 percet hagyjuk állni saját gőzében.

    Tipp:

    Ez az étel amiből nem érdemes keveset készíteni minél nagyobb mennyiségben készül annál finomabb.

    Kuktában is el lehet készíteni igaz , hogy sokkal hamarabb elkészül a kuktában mint egy lábosban vagy bográcsban. De minél több ideig fő annál finomabb a szaftja.

    Nagyon finom ha főzés vége felé eredi gombát főzzünk bele.

    A barna sör íze nem fog érződni az ételen csak kicsit pikánssá teszi. Alkohol tartalma elfog főni így gyerekek is ehetnek bátran az elkészült pörköltből.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá