Hozzávalók:
Elkészítése:
A zúzát alaposan megtisztítjuk, megmossuk, majd mérettől függően 2-3 darabba vágjuk. A hagymákat apróra a paprikát, paradicsomot kis kockákra vágjuk.
A zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymát, rátesszük a paradicsompürét és kissé lepirítjuk a pürét. Hozzáadjuk fokhagymát, paprikákat, paradicsomot és pár percig jól összepároljuk az egészet.
Majd hozzáadjuk a feldarabolt zúzát. Jól átforgatjuk hagyjuk, hogy a zúza kiengedje saját levét és közben egy kicsit pörkölődjön a zúza hús.
Meghintjük a pirospaprikával és sózzuk, addig pároljuk, míg a saját levét elfövi először ezután adjuk hozzá a barna sört adjunk hozzá kevés vizet kezdjük el lassan párolni fedő alatt előfordulhat, hogy többször zsírjára pirul de ez nem baj.
Ilyenkor pótoljuk a folyadékot apránként a zúzához addig amíg teljesen nem puhul meg a zúza. A liba zúzának 2-3 óra főzés minimum kell , hogy omlós és puha legyen.
A tarhonyához a hagymát kevés zsiradékon arany barnára pirítjuk. Majd a tarhonyát átpirítjuk a hagymán és felöntjük két és félszeres sós forró vízzel.
Addig főzzük míg, a vizet elfövi, majd lefedjük, és 10-15 percet hagyjuk állni saját gőzében.
Ez az étel amiből nem érdemes keveset készíteni minél nagyobb mennyiségben készül annál finomabb.
Kuktában is el lehet készíteni igaz , hogy sokkal hamarabb elkészül a kuktában mint egy lábosban vagy bográcsban. De minél több ideig fő annál finomabb a szaftja.
Nagyon finom ha főzés vége felé eredi gombát főzzünk bele.
A barna sör íze nem fog érződni az ételen csak kicsit pikánssá teszi. Alkohol tartalma elfog főni így gyerekek is ehetnek bátran az elkészült pörköltből.