Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kacsazsírban konfitált csirkemáj recept

Kacsazsírban konfitált csirkemáj
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
170 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csirkemáj
    • 5 fej vöröshagyma
    • 6 nagyobb gerezd fokhagyma
    • 1 tk morzsolt majoránna
    • 3 szál friss oregánó
    • 3 szál friss kakukkfű
    • 4 db friss zsályalevél
    • 1/2 liter kacsazsír

    Elkészítése:

    A csirkemájat folyóvízben megtisztítjuk és papírtörlőre téve szárazra csepegtetjük.

    A sütőt előmelegítjük 110 fokra.

    Egy tepsi vagy tűzálló tál aljára tesszük a friss fűszernövényeket, rárakjuk a csirkemájakat, majd befedjük a karikára vágott vörös és fokhagymákkal. Rálocsoljuk a folyékony kacsazsírt, megszórjuk morzsolt majoránnával és a tepsit légmentesen lezárjuk.

    110 fokon 150 percen át szép lassan sütjük, illetve inkább “gyöngyöztetjük”, épp csak forrjon!

    A konfitálás lényege, hogy minél alacsonyabb hőfokon minél hosszabb ideig hő kezeljünk.

    Miután letelt a 2 és fél óra, egy 1 literes tiszta üvegbe óvatosan átrakjuk a májakat de vigyázni kell velük, mert nagyon-nagyon puhák, könnyen törnek! Tehetünk közéjük néhány darabkát a hagymákból is..

    A tepsi alján maradt zsiradékot egy tálba átszűrjük, hagyjuk kicsit leüllepedni és a tetejéről a tiszta kacsa zsírt rákanalazzuk az üvegbe a májakra.

    Az üveget még forrón lezárjuk és konyhapulton hagyjuk kihűlni. Miután a zsír megdermedt, hűvös helyre (spájzba) tesszük, de felbontás után mindenképp hűtőszekrényben kell tárolni!

    Rendkívül puha és nagyon ízletes étel, sózni nem szükséges csak fogyasztáskor. A zöldfűszerek ízlés szerint variálhatóak!

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá