Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kacsasült párolt káposztával recept

Kacsasült párolt káposztával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 1 db pecsenye kacsa /2-3kg/
    • őrölt fekete bors
    • 1 dl húsleves vagy alap lé

    A párolt káposztához:

    • 0,5 kg lila káposzta
    • 0,5 kg fejes káposzta
    • 2-3 evőkanál kristálycukor
    • 1 evőkanál ecet /20%/
    • őrölt kömény
    • őrölt bors
    • étolaj

    Elkészítése:

    A kacsát megtisztítjuk, alaposan megmossuk. Kívül belül megsózzuk, borsozzuk.

    A kacsát tepsibe tesszük, alá öntjük a húslevest. A tepsit lefóliázzuk, és előmelegített sütőbe tesszük másfél-két órára.

    Levesszük a fóliát és sűrűn locsolgatva szép pirosra sütjük.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Amíg a kacsa sül elkészítjük a párolt káposztát. A káposztát lesózzuk, hagyjuk állni 10-15 percet, majd kinyomkodjuk. Egy lábasban arany barnára pirítjuk a cukrot, rátesszük a szeletelt káposztát.

    Sózzuk, ízesítjük őrölt köménnyel, kevés őrölt borssal. Lassan puhára pároljuk. A végén hozzáadjuk az ecetet /ízlésünk szerint/.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá