Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás-mézes párolt káposztával sült libacomb recept

Almás-mézes párolt káposztával sült libacomb
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
160 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 2 libacomb
    • 1 hagyma
    • 1 tk morzsolt majoránna
    • Só, bors ízlés szerint
    • 1,5 dl fehérbor

    Párolt Káposzta:

    • 1/2 fej lila káposzta
    • 1 nagyobb alma
    • Diónyi friss gyömbér
    • 1 ek. méz
    • 1-2 ek balzsamecet
    • Kevés olaj

    Elkészítés:

    Tisztítsd meg a libacombokat, távolítsd el a felesleges részeket. Sóval, borssal dörzsöld be, és tedd egy tepsibe a bőrös oldalával lefelé. Önts alá 1,5 dl vizet, fedd le alufóliával, és süsd 170 fokon 1 órán át.

    Fordítsd meg a combokat, szórd meg majoránnával, tedd mellé a hagymát, öntsd alá a bort, és süsd tovább 1 órán át, míg puha nem lesz.

    Távolítsd el a fóliát, emeld a hőmérsékletet 200 fokra, locsold meg a pecsenyelével, és süsd pirosra kb. 20 perc alatt.

    A káposztához:

    Távolítsd el a káposzta külső leveleit, vágd félbe, távolítsd el a torzsáját, majd reszeld le vagy vágd vékony csíkokra. Sózd meg, és hagyd állni 20 percig.

    Pucold meg az almát, vágd kockákra vagy cikkekre. Melegíts olajat egy serpenyőben, add hozzá a káposztát és a gyömbért, párold 8-10 percig. Add hozzá az almát, ecetet, mézet, és párold még 5-6 percig.

    Tálalás:

    A sült libacombokat tálald az almás-mézes párolt káposztával. Mellé készíthetsz hagymás tört krumplit vagy burgonyapürét.

    Tippek:

    A libacombok sütése közben keletkezett zsírt időnként öntsd le, hogy a hús ízletes maradjon, de ne legyen túl zsíros.

    A káposzta párolásakor használj alacsony hőmérsékletet, hogy az ízek jobban összeérjenek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá