Almás-mézes párolt káposztával sült libacomb

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
160 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Almás-mézes párolt káposztával sült libacomb

Hozzávalók:

  • 2 libacomb
  • 1 hagyma
  • 1 tk morzsolt majoránna
  • Só, bors ízlés szerint
  • 1,5 dl fehérbor

Párolt Káposzta:

  • 1/2 fej lila káposzta
  • 1 nagyobb alma
  • Diónyi friss gyömbér
  • 1 ek. méz
  • 1-2 ek balzsamecet
  • Kevés olaj

Elkészítés:

Tisztítsd meg a libacombokat, távolítsd el a felesleges részeket. Sóval, borssal dörzsöld be, és tedd egy tepsibe a bőrös oldalával lefelé. Önts alá 1,5 dl vizet, fedd le alufóliával, és süsd 170 fokon 1 órán át.

Fordítsd meg a combokat, szórd meg majoránnával, tedd mellé a hagymát, öntsd alá a bort, és süsd tovább 1 órán át, míg puha nem lesz.

Távolítsd el a fóliát, emeld a hőmérsékletet 200 fokra, locsold meg a pecsenyelével, és süsd pirosra kb. 20 perc alatt.

A káposztához:

Távolítsd el a káposzta külső leveleit, vágd félbe, távolítsd el a torzsáját, majd reszeld le vagy vágd vékony csíkokra. Sózd meg, és hagyd állni 20 percig.

Pucold meg az almát, vágd kockákra vagy cikkekre. Melegíts olajat egy serpenyőben, add hozzá a káposztát és a gyömbért, párold 8-10 percig. Add hozzá az almát, ecetet, mézet, és párold még 5-6 percig.

Tálalás:

A sült libacombokat tálald az almás-mézes párolt káposztával. Mellé készíthetsz hagymás tört krumplit vagy burgonyapürét.

Tippek:

A libacombok sütése közben keletkezett zsírt időnként öntsd le, hogy a hús ízletes maradjon, de ne legyen túl zsíros.

A káposzta párolásakor használj alacsony hőmérsékletet, hogy az ízek jobban összeérjenek.