Kacsasült párolt káposztával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 1 db pecsenye kacsa /2-3kg/
  • őrölt fekete bors
  • 1 dl húsleves vagy alap lé

A párolt káposztához:

  • 0,5 kg lila káposzta
  • 0,5 kg fejes káposzta
  • 2-3 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál ecet /20%/
  • őrölt kömény
  • őrölt bors
  • étolaj

Elkészítése:

A kacsát megtisztítjuk, alaposan megmossuk. Kívül belül megsózzuk, borsozzuk.

A kacsát tepsibe tesszük, alá öntjük a húslevest. A tepsit lefóliázzuk, és előmelegített sütőbe tesszük másfél-két órára.

Levesszük a fóliát és sűrűn locsolgatva szép pirosra sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Amíg a kacsa sül elkészítjük a párolt káposztát. A káposztát lesózzuk, hagyjuk állni 10-15 percet, majd kinyomkodjuk. Egy lábasban arany barnára pirítjuk a cukrot, rátesszük a szeletelt káposztát.

Sózzuk, ízesítjük őrölt köménnyel, kevés őrölt borssal. Lassan puhára pároljuk. A végén hozzáadjuk az ecetet /ízlésünk szerint/.

Jó étvágyat kívánok hozzá!