Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hagymás-gombás csirkemáj recept

Hagymás-gombás csirkemáj
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat


  • Hozzávalók:

    • 50 dkg csirkemáj
    • 50 dkg gomba
    • 2 fej vöröshagyma
    • őrölt bors
    • 1 tk ételízesítő
    • majoránna
    • 2 db babérlevél
    • 1-2 ek liszt
    • 1 dl fehérbor vagy húsleves alaplé
    • 2 ek olaj

    Elkészítése:

    A csirkemájat mossuk meg, majd törüljük szárazra és ízlés szerint daraboljuk fel (én 3-4 felé vágtam, nagyságától függően és az inas-eres részt kivágtam, hogy ne pattogjon sütés közben).

    A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk félbe és vékonyan szeleteljük fel. A gombát mossuk meg, alaposan csepegtessük le, majd ízlés szerint szeleteljük fel (én a nagyobbakat először félbe vágtam, majd úgy szeleteltem fel).

    A feldarabolt májat sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk meg a lisztben. Forrósítsuk fel az olajat, majd tegyük bele a lisztbe forgatott májat és pár pillanat alatt hirtelen süssük rá egy kérget. Ezután tegyük át és rendezzük el egy tepsiben.

    A visszamaradt zsiradékba tegyük bele a felszeletelt vöröshagymát, majd pár perc alatt pároljuk üvegesre.

    Ezután adjuk hozzá a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg ételízesítővel, majoránnával és pároljuk pár percig.

    Ezután öntsük át a tepsibe és rendezzük el a máj között, öntsük fel a borral vagy alaplével, tegyük bele a babérlevelet, majd fedjük le alufóliával a tepsit.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk 20 percig. Ezután vegyük le a fóliát, majd tegyük vissza a sütőbe és süssük 15-20 perc alatt készre.

    Ameddig a máj a sütőben sül, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet. Én krumplipürét készítettem, de illik hozzá a főtt krumpli, rizs, de egy szelet kenyérrel is tunkolhatjuk a finom szaftos májat.

    Tálaláskor a krumplipürét tegyük a tányérra, majd kanalazzuk rá a hagymás-gombás csirkemájat. A csirkemáj a sütés közben nem szárad ki, hanem nagyon finom puha és szaftos marad.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek