Csirketokány puliszkával recept

Hozzávalók:
- 500 g kicsontozott csirke felsőcomb
- 4 nagy fej vöröshagyma
- 4 ek olaj
- kevés füstölt szalonna
- 5 dkg vaj
- só, bors
- 1 ek provance-i fűszerkeverék
- 1 citrom leve
Puliszka:
- 1 l víz
- 20 dkg kukoricadara
- só
- 1 kk tárkony
Elkészítése:
A csirkecombokat kockákra vágom, ugyanúgy a hagymát is és a szalonnát is.
Az olajon hirtelen állandó kevergetés mellett megpirítom a húst és a szalonnát, majd hozzáadom a hagymát is és néhány percig dinsztelem tovább. Sózom és borsozom és a többi fűszert is hozzáadva, majd pici vízzel felengedve fedő alatt párolom.
Amikor már majdnem kész beleteszem a citromlevet és készre főzöm.
1 l forrásban lévő, sós vízhez óvatosan, állandó kevergetés mellett, a tárkonnyal fűszerezve hozzáadom a kukoricadarát és kb 10 perc alatt készre főzöm.
Hideg vízzel öblített edénybe öntöm és kihűtöm. Cérnával felszeletelem és már tálalhatom is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »