Csirketokány puliszkával recept
Hozzávalók:
- 500 g kicsontozott csirke felsőcomb
- 4 nagy fej vöröshagyma
- 4 ek olaj
- kevés füstölt szalonna
- 5 dkg vaj
- só, bors
- 1 ek provance-i fűszerkeverék
- 1 citrom leve
Puliszka:
- 1 l víz
- 20 dkg kukoricadara
- só
- 1 kk tárkony
Elkészítése:
A csirkecombokat kockákra vágom, ugyanúgy a hagymát is és a szalonnát is.
Az olajon hirtelen állandó kevergetés mellett megpirítom a húst és a szalonnát, majd hozzáadom a hagymát is és néhány percig dinsztelem tovább. Sózom és borsozom és a többi fűszert is hozzáadva, majd pici vízzel felengedve fedő alatt párolom.
Amikor már majdnem kész beleteszem a citromlevet és készre főzöm.
1 l forrásban lévő, sós vízhez óvatosan, állandó kevergetés mellett, a tárkonnyal fűszerezve hozzáadom a kukoricadarát és kb 10 perc alatt készre főzöm.
Hideg vízzel öblített edénybe öntöm és kihűtöm. Cérnával felszeletelem és már tálalhatom is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









