Csirkeszárny saslik fokhagymás krumpliágyon recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Páchoz:
- 10 csirkeszárny
- 1 ek mustár
- 1 tk zúzott fokhagyma
- 1 kk só
- 1 kk bors
- 1 kk csípős darált paprika
- 3 ek olívaolaj
- 14-15 kis méretű bambusznyárs
Továbbá:
- 20 dkg kolozsvári szalonna
- 2 vastag húsú, piros tv paprika
- 10-12 kisebb vöröshagyma
Krumpliágyhoz:
- 1 kg burgonya
- 1 fej fokhagyma
- 1 kk só
- 1/2 kk bors
- 3-4 ek olívaolaj
Elkészítése:
A csirkeszárnyakat a hajlatoknál feldaraboljuk (a szárnyvégeket félretesszük), egy tálba téve hozzáadjuk a pác anyagait, jól összekeverjük, lefedjük és fél órát állni hagyjuk.
Amíg pácolódnak a húsok, a burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk.
A fokhagymát megtisztítjuk és a gerezdeket a burgonyával együtt sós vízben, forrástól számított 6-7 percig főzzük. Leszűrjük és félretesszük.
A szalonnát és paprikát keskenyebb szeletekre vágjuk, a vöröshagymákat megtisztítjuk.
A saslikkészítéshez a csirkeszárny ízületek mindkét végén átszúrjuk a nyársakat, majd a paprikából és a szalonnából és egy-egy hagymából is teszünk rá és addig ismételjük a sort, amíg megtelnek a nyársak.
Egy nagyobb tepsibe beletesszük a fokhagymás félig megfőzött burgonyát, sózzuk, borsozzuk és 1-2 ek olajjal meglocsoljuk.
Az így előkészített krumpliágyra ráhelyezzük a nyársakat, szépen eligazítjuk, hogy egyenletesen feküdjenek a burgonyán és a tetejét meglocsoljuk 2-3 ek olajjal.
És 200 fokra előmelegített sütőbe téve nagyjából 40 percig sütjük. Nem kell lefedni.
Ezután kivesszük a tepsit, a nyársakat egy villa segítségével átfordítjuk, majd további 20-25 percig légkeveréssel sütjük, illetve pirítjuk.
Friss kenyérrel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
A páchoz az erős fűszerpaprika helyett csemegét is lehet használni annak, aki nem szereti az enyhén csípős ételeket, semmi különbség nincs közöttük azon kívül, hogy kissé pikáns az étel!
A szárnyvégekből 1 liter vízzel, 1 fej vöröshagymával és 1 csapott ek ételízesítővel közepesen jóminőségű csirke alaplét lehet készíteni, ami frissen vagy fagyasztva kitűnő az ételek felöntéséhez.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »