Csirkeszárny saslik fokhagymás krumpliágyon recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Páchoz:
- 10 csirkeszárny
- 1 ek mustár
- 1 tk zúzott fokhagyma
- 1 kk só
- 1 kk bors
- 1 kk csípős darált paprika
- 3 ek olívaolaj
- 14-15 kis méretű bambusznyárs
Továbbá:
- 20 dkg kolozsvári szalonna
- 2 vastag húsú, piros tv paprika
- 10-12 kisebb vöröshagyma
Krumpliágyhoz:
- 1 kg burgonya
- 1 fej fokhagyma
- 1 kk só
- 1/2 kk bors
- 3-4 ek olívaolaj
Elkészítése:
A csirkeszárnyakat a hajlatoknál feldaraboljuk (a szárnyvégeket félretesszük), egy tálba téve hozzáadjuk a pác anyagait, jól összekeverjük, lefedjük és fél órát állni hagyjuk.
Amíg pácolódnak a húsok, a burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk.
A fokhagymát megtisztítjuk és a gerezdeket a burgonyával együtt sós vízben, forrástól számított 6-7 percig főzzük. Leszűrjük és félretesszük.
A szalonnát és paprikát keskenyebb szeletekre vágjuk, a vöröshagymákat megtisztítjuk.
A saslikkészítéshez a csirkeszárny ízületek mindkét végén átszúrjuk a nyársakat, majd a paprikából és a szalonnából és egy-egy hagymából is teszünk rá és addig ismételjük a sort, amíg megtelnek a nyársak.
Egy nagyobb tepsibe beletesszük a fokhagymás félig megfőzött burgonyát, sózzuk, borsozzuk és 1-2 ek olajjal meglocsoljuk.
Az így előkészített krumpliágyra ráhelyezzük a nyársakat, szépen eligazítjuk, hogy egyenletesen feküdjenek a burgonyán és a tetejét meglocsoljuk 2-3 ek olajjal.
És 200 fokra előmelegített sütőbe téve nagyjából 40 percig sütjük. Nem kell lefedni.
Ezután kivesszük a tepsit, a nyársakat egy villa segítségével átfordítjuk, majd további 20-25 percig légkeveréssel sütjük, illetve pirítjuk.
Friss kenyérrel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
A páchoz az erős fűszerpaprika helyett csemegét is lehet használni annak, aki nem szereti az enyhén csípős ételeket, semmi különbség nincs közöttük azon kívül, hogy kissé pikáns az étel!
A szárnyvégekből 1 liter vízzel, 1 fej vöröshagymával és 1 csapott ek ételízesítővel közepesen jóminőségű csirke alaplét lehet készíteni, ami frissen vagy fagyasztva kitűnő az ételek felöntéséhez.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »