Csirkemell tekercs csalánnal töltve, medvehagymás hercegnőburgonyával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 nagy kicsontozott csirkemell
- 10-15 dkg csalán
- 1 fej fokhagyma
- 1 citrom leve
- 5 dkg vaj
- 1-2 ek olaj
- só, bors, római kömény
Burgonyához:
- 3 közepes burgonya
- 10 szál vékonyra metélt medvehagyma
- 5 dkg füstölt sajt
- 4 dkg vaj
- só, curry
Elkészítése:
A csalánt kevés vajon megdinsztelem és aprított fokhagymával, római köménnyel illetve sóval ízesítem.
A csirkemellet 4 szeletre vágom, kissé kiklopfolom és sózom, borsozom.
A csalánt elsimítom a hússzeleteken és óvatosan feltekerem, majd cérnával összekötöm, hogy a töltelék ne tudjon kifolyni belőle.
A felmelegített vaj és az olaj keverékén hirtelen megpirítom a tekercset minden oldalát, majd ismét fűszerezem ha szükséges. Ráöntöm a citromlevet és fedő alatt puhára sütöm.
A burgonyából pürét készítek, majd ízesítem metélőhagymával, sóval, curryvel és a reszelt sajttal, majd simára keverem.
A masszát habzsákba töltöm és sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat nyomok belőle, majd előmelegített, 200 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütöm. Akkor jó, amikor a széle már pirul.