Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkemell tekercs csalánnal töltve, medvehagymás hercegnőburgonyával recept

Csirkemell tekercs csalánnal töltve, medvehagymás hercegnőburgonyával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 nagy kicsontozott csirkemell
    • 10-15 dkg csalán
    • 1 fej fokhagyma
    • 1 citrom leve
    • 5 dkg vaj
    • 1-2 ek olaj
    • só, bors, római kömény

    Burgonyához:

    • 3 közepes burgonya
    • 10 szál vékonyra metélt medvehagyma
    • 5 dkg füstölt sajt
    • 4 dkg vaj
    • só, curry

    Elkészítése:

    A csalánt kevés vajon megdinsztelem és aprított fokhagymával, római köménnyel illetve sóval ízesítem.

    A csirkemellet 4 szeletre vágom, kissé kiklopfolom és sózom, borsozom.

    A csalánt elsimítom a hússzeleteken és óvatosan feltekerem, majd cérnával összekötöm, hogy a töltelék ne tudjon kifolyni belőle.

    A felmelegített vaj és az olaj keverékén hirtelen megpirítom a tekercset minden oldalát, majd ismét fűszerezem ha szükséges. Ráöntöm a citromlevet és fedő alatt puhára sütöm.

    A burgonyából pürét készítek, majd ízesítem metélőhagymával, sóval, curryvel és a reszelt sajttal, majd simára keverem.

    A masszát habzsákba töltöm és sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat nyomok belőle, majd előmelegített, 200 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütöm. Akkor jó, amikor a széle már pirul.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá