Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott csirkemell brokkolival-sajttal töltve recept

Rakott csirkemell brokkolival-sajttal töltve
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 csirkemell filé szelet
    • 10 dkg sajt
    • 15 dkg bacon
    • 20 dkg brokkoli
    • 220 gramm tejföl (20 %)
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • ízlés szerint őrölt bors
    • liszt
    • zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    A brokkolit sós vízben félpuhára főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük és apróra vagdossuk. A sajtot lereszeljük. A tejfölhöz hozzákeverjük az őrölt borsot.

    Egy 12*20 cm-es őzgerincformát sütőpapírral kibélelünk és sorban kirakjuk a baconnel.

    A hússzeleteket sózzuk, lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk. A szalonnára ráfektetünk 2 db rántott szeletet, meglocsoljuk borsos tejföllel, sajttal meghintjük és brokkolival befedjük. Ezt a műveletet még egyszer elvégezzük, végül a hússal zárjuk. Körben ráhajtjuk a kilógó szalonnát, illetve hosszába is fektetjük rá, hogy a húst betakarja.

    Előmelegített sütőben készre sütjük, majd a formából egy sütőlemezre borítjuk, ismételten a sütőbe rakjuk és az alján lévő szalonnát is rápirítjuk.

    Tálaláskor ízlés szerinti körettel kínáljuk!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá