Rakott csirkemell brokkolival-sajttal töltve

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 csirkemell filé szelet
  • 10 dkg sajt
  • 15 dkg bacon
  • 20 dkg brokkoli
  • 220 gramm tejföl (20 %)
  • 2 egész tojás
  • ízlés szerint őrölt bors
  • liszt
  • zsemlemorzsa

Elkészítése:

A brokkolit sós vízben félpuhára főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük és apróra vagdossuk. A sajtot lereszeljük. A tejfölhöz hozzákeverjük az őrölt borsot.

Egy 12*20 cm-es őzgerincformát sütőpapírral kibélelünk és sorban kirakjuk a baconnel.

A hússzeleteket sózzuk, lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk. A szalonnára ráfektetünk 2 db rántott szeletet, meglocsoljuk borsos tejföllel, sajttal meghintjük és brokkolival befedjük. Ezt a műveletet még egyszer elvégezzük, végül a hússal zárjuk. Körben ráhajtjuk a kilógó szalonnát, illetve hosszába is fektetjük rá, hogy a húst betakarja.

Előmelegített sütőben készre sütjük, majd a formából egy sütőlemezre borítjuk, ismételten a sütőbe rakjuk és az alján lévő szalonnát is rápirítjuk.

Tálaláskor ízlés szerinti körettel kínáljuk!