Csirkemell tekercs csalánnal töltve, medvehagymás hercegnőburgonyával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Csirkemell tekercs csalánnal töltve, medvehagymás hercegnőburgonyával

Hozzávalók:

  • 1 nagy kicsontozott csirkemell
  • 10-15 dkg csalán
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 citrom leve
  • 5 dkg vaj
  • 1-2 ek olaj
  • só, bors, római kömény

Burgonyához:

  • 3 közepes burgonya
  • 10 szál vékonyra metélt medvehagyma
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 4 dkg vaj
  • só, curry

Elkészítése:

A csalánt kevés vajon megdinsztelem és aprított fokhagymával, római köménnyel illetve sóval ízesítem.

A csirkemellet 4 szeletre vágom, kissé kiklopfolom és sózom, borsozom.

A csalánt elsimítom a hússzeleteken és óvatosan feltekerem, majd cérnával összekötöm, hogy a töltelék ne tudjon kifolyni belőle.

A felmelegített vaj és az olaj keverékén hirtelen megpirítom a tekercset minden oldalát, majd ismét fűszerezem ha szükséges. Ráöntöm a citromlevet és fedő alatt puhára sütöm.

A burgonyából pürét készítek, majd ízesítem metélőhagymával, sóval, curryvel és a reszelt sajttal, majd simára keverem.

A masszát habzsákba töltöm és sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat nyomok belőle, majd előmelegített, 200 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütöm. Akkor jó, amikor a széle már pirul.