Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkemell filé spenótos krémsajttal töltve recept

Csirkemell filé spenótos krémsajttal töltve
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 2 egész csirkemellfilé
    • 2 evőkanál olívaolaj
    • 1 teáskanál pirospaprika
    • 0,5 teáskanál fokhagymapor
    • bors
    • 120 g krémsajt
    • 20 g parmezán sajt
    • 2 evőkanál majonéz
    • 100 g friss spenót
    • 2 fokhagymagerezd
    • 0,5 teáskanál chilipehely

    Elkészítése:

    A parmezánt reszeld le, a spenótot alaposan mosd meg és vágd apróra, a fokhagymát pedig pucold meg.

    Melegítsd elő a sütőt 190°C-ra.

    Az előkészített csirkemellfilét helyezd egy vágódeszkára és mindkét oldalát kend be olívaolajjal. Egy kisebb tálkában keverd össze a pirospaprikát, fokhagymaport, sót és borsot, majd ezt a keveréket dörzsöld bele a húsba.

    Vágj egy mélyebb bevágást a csirkemellbe, amelybe később a sajtos keveréket teszed.

    Egy tálban keverd a krémsajtot, reszelt parmezánt, majonézt, apróra vágott spenótot, zúzott fokhagymát és a chilipelyhet. Ízlés szerint sózd meg. Ezt a keveréket kanalazd bele a csirkemellbe vágott zsebekbe, ügyelve arra, hogy egyenletes mennyiségű töltelék kerüljön mindenbe.

    Helyezd a töltött csirkemelleket egy sütőtálba vagy tepsibe, és süsd a sütőben 25-30 percig, míg a hús teljesen átsül.

    Tipp:

    A krémsajt, a friss spenót, a parmezán és a fűszerek kombinációja egy harmonikus és ízletes tölteléket eredményez, ami tökéletesen kiegészíti a puha és szaftos csirkemellfilét.

    A recept nem igényel különösebb konyhai eszközöket vagy technikákat, így akár kezdő szakácsok számára is könnyedén elkészíthető.

    A töltelék hozzávalóit igény szerint módosíthatjuk, így mindenki a saját ízlésének megfelelően készítheti el.

    Miért edd?

    A csirkemellfilé alacsony zsírtartalmú és magas fehérjetartalmú, a spenót pedig vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Ezzel az étellel nem csak egy finom fogást készíthetünk, hanem tápláló és egészséges étkezést is biztosíthatunk a családnak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá