Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Spenótos csirkemell carbonara ágyon recept

Spenótos csirkemell carbonara ágyon
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 db csirkemellfilé
    • 50 dkg mirelit spenót
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 10 dkg vaj
    • csipet só és bors
    • csipet cayenne bors (opcionális)
    • 1 cs makaróni tészta
    • 12 dkg kolozsvári szalonna
    • 2 ek liszt
    • 15 dkg érett, ízletes sajt
    • 1 dl főzőtejszín
    • 1 dl víz
    • 1 db erőleves kocka
    • 1-2 csipet bors
    • 1 kis cs petrezselyemzöld

    Elkészítése:

    Egy lábosban a vajon megpirítjuk a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a felengedett és kicsepegtetett spenótot, ízesítjük sóval, borssal és 6-8 perc alatt összepároljuk, végül egy szűrőbe téve kicsepegtetjük.

    A csirkemelleket középen hosszában felszúrjuk és a kicsepegett spenóttal megtöltjük. Fűszerezzük sóval, borssal, cayenne borssal és fóliával lefedett tepsibe téve 190 fokon nagyjából 1 óra alatt puhára megsütjük.

    Mielőtt elkészül, levesszük a fóliát és pár perc alatt 210 fokon egy kissé megpirítjuk.

    Mialatt sül a csirke, a carbonara szószhoz a szalonnát apró kockákra vágjuk és kisütjük. Miután zsírjára pirult, hozzáadjuk a lisztet, rántásszerűre sütjük és felöntjük 1 dl vízzel, fűszerezzük leveskockával, petrezselyemzölddel és őrölt borssal.

    Beforraljuk és hozzáadjuk a reszelt sajtot és a tejszínt. Miután a sajt egyneművé vált és sűrűre főtt, elzárjuk a lángot és félretesszük.

    A makaróni (vagy széles metélt) tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük és összekeverjük a sajtos szósszal.

    Egy tányérra carbonara alapú tésztát halmozunk, ráteszünk egy kettévágott, töltött csirkemellet, szórunk rá petrezselyemzöldet, borsot és egy kis reszelt sajttal díszítve még forrón tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá