Csirkemell filé spenótos krémsajttal töltve

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 2 egész csirkemellfilé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 0,5 teáskanál fokhagymapor
  • bors
  • 120 g krémsajt
  • 20 g parmezán sajt
  • 2 evőkanál majonéz
  • 100 g friss spenót
  • 2 fokhagymagerezd
  • 0,5 teáskanál chilipehely

Elkészítése:

A parmezánt reszeld le, a spenótot alaposan mosd meg és vágd apróra, a fokhagymát pedig pucold meg.

Melegítsd elő a sütőt 190°C-ra.

Az előkészített csirkemellfilét helyezd egy vágódeszkára és mindkét oldalát kend be olívaolajjal. Egy kisebb tálkában keverd össze a pirospaprikát, fokhagymaport, sót és borsot, majd ezt a keveréket dörzsöld bele a húsba.

Vágj egy mélyebb bevágást a csirkemellbe, amelybe később a sajtos keveréket teszed.

Egy tálban keverd a krémsajtot, reszelt parmezánt, majonézt, apróra vágott spenótot, zúzott fokhagymát és a chilipelyhet. Ízlés szerint sózd meg. Ezt a keveréket kanalazd bele a csirkemellbe vágott zsebekbe, ügyelve arra, hogy egyenletes mennyiségű töltelék kerüljön mindenbe.

Helyezd a töltött csirkemelleket egy sütőtálba vagy tepsibe, és süsd a sütőben 25-30 percig, míg a hús teljesen átsül.

Tipp:

A krémsajt, a friss spenót, a parmezán és a fűszerek kombinációja egy harmonikus és ízletes tölteléket eredményez, ami tökéletesen kiegészíti a puha és szaftos csirkemellfilét.

A recept nem igényel különösebb konyhai eszközöket vagy technikákat, így akár kezdő szakácsok számára is könnyedén elkészíthető.

A töltelék hozzávalóit igény szerint módosíthatjuk, így mindenki a saját ízlésének megfelelően készítheti el.

Miért edd?

A csirkemellfilé alacsony zsírtartalmú és magas fehérjetartalmú, a spenót pedig vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Ezzel az étellel nem csak egy finom fogást készíthetünk, hanem tápláló és egészséges étkezést is biztosíthatunk a családnak.