Diós csirkemell tekercs narancsmártással recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 egész csirkemell
- 10 dkg darált dió
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 1 dl tejszín
- petrezselyem, só, bors ízlés szerint
- kb 40 dkg szeletelt bacon
Mártáshoz:
- 2 narancs
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 5 dkg vaj
- 1 teáskanál cukor
- só
Elkészítése:
A diót száraz serpenyőben illatosra pirítjuk.
A csirkemelleket 2-2 vastag szeletre vágjuk, majd kiklopfoljuk és nagyjából téglalap alakúra vágjuk.
A maradék nyesedékeket (kb 15-20 dkg ) a tejszínnel, petrezselyemmel és a tojásfehérjével pépesítjük, majd hozzákeverjük a diót, sózzuk és borsozzuk.
A kiklopfolt hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, megkenjük a diós keverékkel és feltekerjük.
Mindegyik tekercset 2-3 szelet baconbe göngyöljük, majd 180 fokon kb 40 perc alatt pirosra sütjük.
A mártáshoz a narancsok kifacsart levét felmelegítjük a cukorral és a sóval. A keményítőt kevés vízzel elkeverjük, majd a narancsléhez adjuk és besűrítjük vele.
Elzárjuk alatta a lángot, majd belekeverjük a vajat és addig kevergetjük, amíg elolvad benne.