Hozzávalók:
Mártáshoz:
Elkészítése:
A diót száraz serpenyőben illatosra pirítjuk.
A csirkemelleket 2-2 vastag szeletre vágjuk, majd kiklopfoljuk és nagyjából téglalap alakúra vágjuk.
A maradék nyesedékeket (kb 15-20 dkg ) a tejszínnel, petrezselyemmel és a tojásfehérjével pépesítjük, majd hozzákeverjük a diót, sózzuk és borsozzuk.
A kiklopfolt hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, megkenjük a diós keverékkel és feltekerjük.
Mindegyik tekercset 2-3 szelet baconbe göngyöljük, majd 180 fokon kb 40 perc alatt pirosra sütjük.
A mártáshoz a narancsok kifacsart levét felmelegítjük a cukorral és a sóval. A keményítőt kevés vízzel elkeverjük, majd a narancsléhez adjuk és besűrítjük vele.
Elzárjuk alatta a lángot, majd belekeverjük a vajat és addig kevergetjük, amíg elolvad benne.