Diós csirkemell tekercs narancsmártással

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 4 egész csirkemell
  • 10 dkg darált dió
  • 1 tojásfehérje
  • 1 dl tejszín
  • petrezselyem, só, bors ízlés szerint
  • kb 40 dkg szeletelt bacon

Mártáshoz:

  • 2 narancs
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 5 dkg vaj
  • 1 teáskanál cukor

Elkészítése:

A diót száraz serpenyőben illatosra pirítjuk.

A csirkemelleket 2-2 vastag szeletre vágjuk, majd kiklopfoljuk és nagyjából téglalap alakúra vágjuk.

A maradék nyesedékeket (kb 15-20 dkg ) a tejszínnel, petrezselyemmel és a tojásfehérjével pépesítjük, majd hozzákeverjük a diót, sózzuk és borsozzuk.

A kiklopfolt hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, megkenjük a diós keverékkel és feltekerjük.

Mindegyik tekercset 2-3 szelet baconbe göngyöljük, majd 180 fokon kb 40 perc alatt pirosra sütjük.

A mártáshoz a narancsok kifacsart levét felmelegítjük a cukorral és a sóval. A keményítőt kevés vízzel elkeverjük, majd a narancsléhez adjuk és besűrítjük vele.

Elzárjuk alatta a lángot, majd belekeverjük a vajat és addig kevergetjük, amíg elolvad benne.