Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkemáj hercegnő burgonyával recept

Csirkemáj hercegnő burgonyával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1/2 kg csirkemáj
    • őrölt fekete bors
    • házi darált paprikakrém
    • 1 nagy fej vöröshagyma

    A sütéshez:

    • olaj

    Hercegnő burgonya hozzávalói:

    • 1/2 kg burgonya
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg reszelt sajt
    • 5 dkg vaj
    • őrölt bors
    • szerecsendió

    Elkészítése:
    A vöröshagymát felaprítottam, olajon üvegesre pirítottam, rá tettem a megtisztított csirkemájat, őrölt borssal megszórtam és fedő alatt pár percig pároltam.
    Majd levettem a fedőt és kevergetve készre sütöttem. Amikor majdnem kész volt, akkor tettem rá 1 tk. paprikarémet és hercegnő burgonyával tálaltam. Só nem kellett rá, mivel sóban eltett paprikakrém elég volt hozzá.

    Hercegnő burgonya elkészítése:

    A burgonyát meghámozzuk,vízben megfőzzük,majd megtörjük. Hozzákeverjük a tojássárgákat,a vajat,fűszereket és utolján a tojásfehérjék kemény habját.

    Habzsákba szedjük és sütőpapírral bélelt tepsire nyomjuk. Addig sütjük 200 fokon,míg a külseje ropogós lesz.(kb. 25 perc)

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá