Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hagymaágyon sült csirkemáj recept

Hagymaágyon sült csirkemáj
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Máj:

    • 1 kg csirkemáj
    • őrölt fekete bors
    • 1 tk paprikakrém
    • 2 fej vöröshagyma
    • 2 ek zsír

    Burgonyához:

    • 50 dkg burgonya
    • 2 ek margarin
    • 2 dl tej

    Rizshez:

    • 1 bögre rizs
    • 2 bögre víz
    • őrölt bors
    • 1 ek étolaj

    Elkészítése:

    Máj:

    A hagymát meghámozzuk és felaprítjuk. A zsírt felmelegítjük, majd üvegesre pirítjuk rajta a hagymát, ezután rátesszük a megmosott és tisztított májat. Megszórjuk őrölt borssal és fedő alatt pár percig pároljuk.

    A pedőt levéve, kevergetve sütjük. Amikor már majdnem kész, akkor hozzáadjuk a paprikakrémet. Nekem só nem kellett hozzá, mert a paprikakrém elég sós volt.

    Burgonya:

    A burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk és sós vízben puhára főzzük.

    Leszűrjük és még melegen pürésítjük a tejjel, margarinnal és ha szükséges, akkor ízesítjük még sóval.

    Rizs:

    A felforrósított olajon kissé megpirítjuk a rizst, majd sózzuk és borsozzuk. Ezután felöntjük a forró vízzel, majd addig főzzük kavargatva, amíg beissza azt.

    Ezután fedő alatt hagyjuk kb 10 percig. (Be is tehetjük a 200 fokra felmelegített, majd kikapcsolt sütőbe, hogy ott készüljön el).

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá