Hagymaágyon sült csirkemáj

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Máj:

  • 1 kg csirkemáj
  • őrölt fekete bors
  • 1 tk paprikakrém
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 ek zsír

Burgonyához:

  • 50 dkg burgonya
  • 2 ek margarin
  • 2 dl tej

Rizshez:

  • 1 bögre rizs
  • 2 bögre víz
  • őrölt bors
  • 1 ek étolaj

Elkészítése:

Máj:

A hagymát meghámozzuk és felaprítjuk. A zsírt felmelegítjük, majd üvegesre pirítjuk rajta a hagymát, ezután rátesszük a megmosott és tisztított májat. Megszórjuk őrölt borssal és fedő alatt pár percig pároljuk.

A pedőt levéve, kevergetve sütjük. Amikor már majdnem kész, akkor hozzáadjuk a paprikakrémet. Nekem só nem kellett hozzá, mert a paprikakrém elég sós volt.

Burgonya:

A burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk és sós vízben puhára főzzük.

Leszűrjük és még melegen pürésítjük a tejjel, margarinnal és ha szükséges, akkor ízesítjük még sóval.

Rizs:

A felforrósított olajon kissé megpirítjuk a rizst, majd sózzuk és borsozzuk. Ezután felöntjük a forró vízzel, majd addig főzzük kavargatva, amíg beissza azt.

Ezután fedő alatt hagyjuk kb 10 percig. (Be is tehetjük a 200 fokra felmelegített, majd kikapcsolt sütőbe, hogy ott készüljön el).