Csirkemáj hercegnő burgonyával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1/2 kg csirkemáj
  • őrölt fekete bors
  • házi darált paprikakrém
  • 1 nagy fej vöröshagyma

A sütéshez:

  • olaj

Hercegnő burgonya hozzávalói:

  • 1/2 kg burgonya
  • 2 db tojás
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 5 dkg vaj
  • őrölt bors
  • szerecsendió

Elkészítése:
A vöröshagymát felaprítottam, olajon üvegesre pirítottam, rá tettem a megtisztított csirkemájat, őrölt borssal megszórtam és fedő alatt pár percig pároltam.
Majd levettem a fedőt és kevergetve készre sütöttem. Amikor majdnem kész volt, akkor tettem rá 1 tk. paprikarémet és hercegnő burgonyával tálaltam. Só nem kellett rá, mivel sóban eltett paprikakrém elég volt hozzá.

Hercegnő burgonya elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk,vízben megfőzzük,majd megtörjük. Hozzákeverjük a tojássárgákat,a vajat,fűszereket és utolján a tojásfehérjék kemény habját.

Habzsákba szedjük és sütőpapírral bélelt tepsire nyomjuk. Addig sütjük 200 fokon,míg a külseje ropogós lesz.(kb. 25 perc)