Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cordon bleu recept

Cordon bleu
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg pulykamellfilé
    • 50 dkg félkemény mozzarella sajt
    • 30 dkg jó minőségű gépsonka
    • 3 db chili paprika

    A panírozáshoz:

    • 15 dkg liszt
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg zsemlemorzsa (lehet chilis)

    A sütéshez:

    • olaj

    Elkészítése:

    A pulykamellfilét klopfoljuk ki szép nagy szeletre, majd sózzuk, borsozzuk. Az egyik felére helyezzük rá a sajtszeletet.

    A sajtszelet tetejére tegyük rá a gépsonka szeletet. A gépsonka szeletek tetejét szórjuk meg a karikára vágott chili paprikával.

    A gépsonka szeletek tetejét szórjuk meg a karikára vágott chili paprikával. A pulykamell sajtos felére hajtsuk rá az üres pulykamell részt.

    Zárjuk le jól a húst a sajt körül, ha kell, fogvájóval rögzítsük. Hagyományos módon panírozzuk.

    Panírozásnál, ha kell, kicsit formázzuk meg a kezünkkel, hogy sütés közben biztosan ne nyíljon ki a hús és sajt ne tudjon kifolyni.Bő forró olajban 180 C-on süssük készre.

    Tálaljuk sült burgonyával.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá