Cordon bleu recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg pulykamellfilé
- 50 dkg félkemény mozzarella sajt
- 30 dkg jó minőségű gépsonka
- 3 db chili paprika
A panírozáshoz:
- 15 dkg liszt
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg zsemlemorzsa (lehet chilis)
A sütéshez:
- olaj
Elkészítése:
A pulykamellfilét klopfoljuk ki szép nagy szeletre, majd sózzuk, borsozzuk. Az egyik felére helyezzük rá a sajtszeletet.
A sajtszelet tetejére tegyük rá a gépsonka szeletet. A gépsonka szeletek tetejét szórjuk meg a karikára vágott chili paprikával.
A gépsonka szeletek tetejét szórjuk meg a karikára vágott chili paprikával. A pulykamell sajtos felére hajtsuk rá az üres pulykamell részt.
Zárjuk le jól a húst a sajt körül, ha kell, fogvájóval rögzítsük. Hagyományos módon panírozzuk.
Panírozásnál, ha kell, kicsit formázzuk meg a kezünkkel, hogy sütés közben biztosan ne nyíljon ki a hús és sajt ne tudjon kifolyni.Bő forró olajban 180 C-on süssük készre.
Tálaljuk sült burgonyával.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.