Cordon bleu

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg pulykamellfilé
  • 50 dkg félkemény mozzarella sajt
  • 30 dkg jó minőségű gépsonka
  • 3 db chili paprika

A panírozáshoz:

  • 15 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 20 dkg zsemlemorzsa (lehet chilis)

A sütéshez:

  • olaj

Elkészítése:

A pulykamellfilét klopfoljuk ki szép nagy szeletre, majd sózzuk, borsozzuk. Az egyik felére helyezzük rá a sajtszeletet.

A sajtszelet tetejére tegyük rá a gépsonka szeletet. A gépsonka szeletek tetejét szórjuk meg a karikára vágott chili paprikával.

A gépsonka szeletek tetejét szórjuk meg a karikára vágott chili paprikával. A pulykamell sajtos felére hajtsuk rá az üres pulykamell részt.

Zárjuk le jól a húst a sajt körül, ha kell, fogvájóval rögzítsük. Hagyományos módon panírozzuk.

Panírozásnál, ha kell, kicsit formázzuk meg a kezünkkel, hogy sütés közben biztosan ne nyíljon ki a hús és sajt ne tudjon kifolyni.Bő forró olajban 180 C-on süssük készre.

Tálaljuk sült burgonyával.