Habos kókuszos csiga recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Alap:
- 1 liter tej
- 30 dkg finomliszt
- 25 dkg cukor
- 2 evőkanál cukrozatlan kakópor
- 8 dkg vaj
- 8 dkg étcsokoládé
Továbbá:
- kb 15 dkg kókuszreszelék
Töltelék:
- 1,5 dl habtejszín
- 1 kiskanál vanília őrlemény
- 1 evőkanál aprított étcsokoládé
- 2 evőkanál mogyoró krokant
Elkészítése:
Egy nagy gáztespibe (44*38 cm) beleszórjuk a kókuszreszeléket úgy, hogy befedje mindenhol és félretesszük.
A lisztet, cukrot és kakaóport egy nagyobb edénybe mérjük. Hozzáadunk kevés tejet és simára-csomómentesre keverjük. Felöntjük a maradék tejjel, majd folytonos keverés mellett sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a vajat és a csokit, majd addig keverjük, amíg a massza teljesen felveszi.
A csokis alapot az előkészített tepsibe öntjük, majd elegyengetjük benne óvatosan. Próbáljuk minél jobban kitolni a masszát a tepsi szélére.
Ezután tegyük hűvös helyre és hűtsük ki.
Miután a csokis alap kihűlt, akkor verjük fel a tejszínt a vaníliával kemény habbá. A habot simítsuk rá a csokis alapra egyenletesen, majd vágjuk 12-16 nagyjából egyforma csíkra. Ezután szórjuk rá az aprított csokit és a krokantot.
A csíkokat egyenként tekerjük fel, majd tálalhatjuk is.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »