Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos kókuszos csiga recept

Habos kókuszos csiga
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Alap:

    • 1 liter tej
    • 30 dkg finomliszt
    • 25 dkg cukor
    • 2 evőkanál cukrozatlan kakópor
    • 8 dkg vaj
    • 8 dkg étcsokoládé

    Továbbá:

    • kb 15 dkg kókuszreszelék

    Töltelék:

    • 1,5 dl habtejszín
    • 1 kiskanál vanília őrlemény
    • 1 evőkanál aprított étcsokoládé
    • 2 evőkanál mogyoró krokant

    Elkészítése:

    Egy nagy gáztespibe (44*38 cm) beleszórjuk a kókuszreszeléket úgy, hogy befedje mindenhol és félretesszük.

    A lisztet, cukrot és kakaóport egy nagyobb edénybe mérjük. Hozzáadunk kevés tejet és simára-csomómentesre keverjük. Felöntjük a maradék tejjel, majd folytonos keverés mellett sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a vajat és a csokit, majd addig keverjük, amíg a massza teljesen felveszi.

    A csokis alapot az előkészített tepsibe öntjük, majd elegyengetjük benne óvatosan. Próbáljuk minél jobban kitolni a masszát a tepsi szélére.

    Ezután tegyük hűvös helyre és hűtsük ki.

    Miután a csokis alap kihűlt, akkor verjük fel a tejszínt a vaníliával kemény habbá. A habot simítsuk rá a csokis alapra egyenletesen, majd vágjuk 12-16 nagyjából egyforma csíkra. Ezután szórjuk rá az aprított csokit és a krokantot.

    A csíkokat egyenként tekerjük fel, majd tálalhatjuk is.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá