Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszos-dióhabos csiga recept

Kókuszos-dióhabos csiga
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 35 dkg finomliszt
    • 1 cs sütőpor
    • 10 dkg tehéntúró
    • 2 dl tejföl
    • 10 dkg vaj (fagyos/hideg)
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga (nagy)
    • csipet só

    Kókuszhabos töltelék:

    • 10 dkg kókuszreszelék
    • 5 dkg darált dió
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 20 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • csipet só

    Elkészítése:

    A lisztet keverjük össze a sütőporral és egy csipet sóval. Ezután adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat, majd kezdjük el összemorzsolni a tésztát (gyorsan dolgozzunk vele, hogy a vaj ne melegedjen fel a kezünktől).

    Ezután csináljunk a közepébe egy mélyedést, tegyük bele a túrót, a tejfölt, adjuk hozzá a tojássárgát, kicsit keverjük össze, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát (könnyen nyújtható tésztát kell hogy kapjunk, így ha szükséges, gyúrás közben még adhatunk hozzá egy kevés lisztet).

    Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki vékonyra a tésztát, majd kenjük rá a kókuszhabos tölteléket (kb, 0,5 cm vastagra nyújtsuk ki a tésztát).

    A tojásfehérjéhez adjunk hozzá egy csipet sót, majd kezdjük el habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, kanalazzuk hozzá a vaníliás cukorral összekevert porcukrot, és verjük keményebb habbá (nem lesz teljesen kemény a hab). Ezután adjuk hozzá a kókuszreszeléket és a darált diót, majd fakanállal, óvatosan keverjük, forgassuk össze.

    A vékonyra kinyújtott tésztára egyenletesen kenjük rá a kókuszhabot, majd tekerjük fel úgy mint a bejglit.

    Ezután egy éles késsel vágjuk fel kb 1-1,5 cm-re a tésztát, majd helyezzük egymástól kicsit távolabb a csigákat, egy sütőpapírral kibélelt tepsire.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 170 fokon, 25 percig sütöttem).

    Amikor a csigák teljesen kihűltek, olvasszuk fel a csokoládét, majd ízlés szerint csorgassuk a tetejére és várjuk meg, míg megdermed.

    Tipp:

    Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a kókuszhabos csigákat porcukorral, majd úgy kínáljuk. A túrótól a tészta finom, puha marad, és a csokoládé remekül illik a kókuszos ízhez.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá