Hozzávalók:
Tészta:
Kókuszhabos töltelék:
Elkészítése:
A lisztet keverjük össze a sütőporral és egy csipet sóval. Ezután adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat, majd kezdjük el összemorzsolni a tésztát (gyorsan dolgozzunk vele, hogy a vaj ne melegedjen fel a kezünktől).
Ezután csináljunk a közepébe egy mélyedést, tegyük bele a túrót, a tejfölt, adjuk hozzá a tojássárgát, kicsit keverjük össze, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát (könnyen nyújtható tésztát kell hogy kapjunk, így ha szükséges, gyúrás közben még adhatunk hozzá egy kevés lisztet).
Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki vékonyra a tésztát, majd kenjük rá a kókuszhabos tölteléket (kb, 0,5 cm vastagra nyújtsuk ki a tésztát).
A tojásfehérjéhez adjunk hozzá egy csipet sót, majd kezdjük el habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, kanalazzuk hozzá a vaníliás cukorral összekevert porcukrot, és verjük keményebb habbá (nem lesz teljesen kemény a hab). Ezután adjuk hozzá a kókuszreszeléket és a darált diót, majd fakanállal, óvatosan keverjük, forgassuk össze.
A vékonyra kinyújtott tésztára egyenletesen kenjük rá a kókuszhabot, majd tekerjük fel úgy mint a bejglit.
Ezután egy éles késsel vágjuk fel kb 1-1,5 cm-re a tésztát, majd helyezzük egymástól kicsit távolabb a csigákat, egy sütőpapírral kibélelt tepsire.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 170 fokon, 25 percig sütöttem).
Amikor a csigák teljesen kihűltek, olvasszuk fel a csokoládét, majd ízlés szerint csorgassuk a tetejére és várjuk meg, míg megdermed.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a kókuszhabos csigákat porcukorral, majd úgy kínáljuk. A túrótól a tészta finom, puha marad, és a csokoládé remekül illik a kókuszos ízhez.